KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Lojistik yönetimi Tırport’la uçtan uca dijitalleşiyor

HABER

Tırport, sahip olduğu teknolojilerle lojistik sektörünün tüm paydaşlarına değer yaratıyor. Türkiye hariç 10’un üzerinde ülkede, 7 farklı dilde, tüm dijital platformlardan hizmet veriyor. Her gün binlerce FTL taşımanın uçtan uca izlenmesi, yönetilmesi ve raporlanmasına katkı sağlıyor, onlarca lojistik firması, üretici ve binlerce KOBİ’ye güvenilir kamyonlar tedarik ediyor.

Üç yıl içinde Türkiye’nin ve bölgenin lojistikte en büyük dijital platformu haline gelen Tırport, sahip olduğu teknolojilerle lojistik sektörünün tüm paydaşlarına değer yaratıyor. Türkiye hariç 10’un üzerinde ülkede, 7 farklı dilde, tüm dijital platformlardan (web/iOS /Android /Tablet) hizmet veren Tırport, her gün binlerce FTL taşımanın uçtan uca izlenmesi, yönetilmesi ve raporlanmasına katkı sağlıyor, onlarca lojistik firması, üretici ve binlerce KOBİ’ye güvenilir kamyonlar tedarik ediyor.
Tırport, lojistik operasyonların tüm dijital platformlardan uçtan uca yönetilmesi, ihtiyaca uygun, güvenilir ve müsait kamyonlara kolayca erişilmesini sağlarken, kamyoncuların istedikleri yer ve zamanda yüke kolayca ulaşabilmelerini mümkün kılıyor. Her gün onlarca bireysel kamyon sahibine, yükle yolda ilerlerken, dönüş yüklerinin akıllı bir şekilde organize edilmesinde değer yaratıyor. Küçük filo sahiplerinin, filolarını ve şoförlerini cepten etkili yönetebilmelerine olanak sağlıyor.
Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, şunları söyledi: “Sahip olduğumuz elektronik para altyapılı ‘Tırport Kart’ ve ‘Güvenilir Tırport Ödeme Sistemleri’yle cepten tek dokunuşla faturalama, firma bazlı cari takip ve güvenilir ödeme hizmetleri sağlıyoruz. Tırport yoldaki kamyonları izlemenin yanı sıra yükün tüm yolculuğunu ve teslimatları dijital olarak gerçek-zamanlı, konum-tabanlı kayıt altına alıyor ve canlı raporlama yapıyor. Tırport artırılmış-zeka destekli teknolojileriyle kamyon ve kamyoncunun tüm evrakları (ehliyet, ruhsat, SRC Belgesi, kimlik, sigorta poliçeleri vb.) Tırport yükCEP’te aplikasyonu ile anında dijitalleştirilip kayıt altına alınıyor."
Kamyona ve yüke ait sigorta poliçelerinin dijitalleştirilerek doğrulandığını belirten Dr. Arslan, “Taşımaya ait tüm sürüş, bekleme, teslimat ve onaylama belgeleri tekil bir Yük ID üzerinden kayıt altında tutuluyor. İrsaliye, fatura gibi taşımanın zorunlu delili niteliğinde olan belgeler (Proof Of Delivery) dijital olarak kayıt altında ve her an erişilebilir olarak güvenli bulut ortamlarında tutuluyor” diye konuşuyor.
Dr. Arslan, yaşadığımız deprem felaketinin afet durumlarında lojistiğin önemini bir kez daha gösterdiğine değindi: “Arz ve talebi dijital bir platformda toplayan, önceliklendirebilen, kaynakları optimize edebilen ve tüm nakliye süreçlerinin gerçek-zamanlı, konum-tabanlı izlenmesine ve raporlanmasına imkan veren TIRPORT benzeri yapay-zeka destekli platformların varlığı kritik hale gelmiştir. Türkiye’de yollarda yük taşıması yapan kamyon/TIR’ların yaklaşık yüzde 80’i doğrudan şahıslara aittir (550 bin kamyonun 470 bini). Yurt içi ve dışına kontrat lojistiği yapan lojistik firmaları günlük taşımalarının büyük çoğunluğunu spot pazardan tedarik ettikleri bireysel kamyonlarla yapıyorlar. Nakliyeyi yapan kamyona yüklemenin nereden ve ne zaman yapıldığı, kamyona ne yüklendiği, yükü kimin taşıdığı, belgelerin ve sigortalarının durumu, yükü nereye taşıdığı, hangi noktada kime teslim edileceği ve bu teslimatın dijital doğrulanması (Proof Of Delivery) son derece hayati hale geldi.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.