Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ve Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) ayrı ayrı düzenlediği KOBİ’ler ve Bilişim etkinliği bu yıl TOSYÖV ve TBD işbirliğiyle düzenlenecek. TOSYÖV ve TBD işbirliği; KobiEfor’un medya sponsorluğu, ‘Geleceği Şekillendiren KOBİ’ler: Tehdit ve Fırsatlar’ ana temasıyla; KOBİ21 (4. Ankara KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi), Bilgi ve İletişim Kurumu (BTK) salonlarında, 14 Ekim 2021’de düzenlenecek. TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin ile KOBİ21 etkinliğini konuştuk.
TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, 1971’de kurulmuş bilişim alanındaki en eski aynı zamanda en geniş kitlesel katılıma sahip bir dernek olan TBD’nin, 1973’ten bu yana düzenlediği teknik ve bilimsel etkinliklerle bu konudaki en etkin kuruluş olduğunu ispat ettiğini vurgayarak, şunları söyledi: “TOSYÖV ise 1984’ten bu yana KOBİ’lerin içinde bulundukları her türlü zorluğa çözüm üretmek için olanca gayreti ile çalışmaktadır. Bunun en yakın tanığı da KobiEfor okuyucularıdır. Bilindiği üzere günümüzün sihirli sözcüğü sinerjidir. Her iki sivil toplum kuruluşu kendi alanlarındaki deneyimlerini sadece paylaşmak değil, bu deneyimlerin ülkemiz KOBİ’leri açısından niteliksel sıçrama yaratacak bir düzeye gelmesini arzulamaktadırlar. Çünkü bilişim teknolojisi hızla değişmekte ve değişen bu teknolojiye bilgiye erişim için kaynakları kısıtlı olan KOBİ’ler erişmekte zorlanmaktadırlar. Biz bir yandan bu etkinlikle bilgiye erişmekte zorlanan KOBİ’lere çözüm alanlarını göstermek hem de çözüm üretme kapasitesi olan kuruluşları bir araya getirerek hedeflediğimiz işbirliği ortamını geliştirmek arzusundayız.”
“Yeni KOBİ’ler doğabilir”: Pandemi sürecinin çok öğretici olduğunu belirten Kuleyin, sağlıktan sonra tedarik zincirinin en önemlilerinden biri olduğunun farkına vardığımızı kaydetti: “Üretim ancak arkasındaki tedarik zincirinin güçlülüğüyle ayakta kalabilmekteydi, ülkemiz hemen hemen her sektörde tedarik zincirlerini ayakta tutmayı başardı ama bir şey farketti ki o da zincirlerin sağlamlaştırmaya ve yedeklemeye ihtiyacı olduğuydu. Ülkemizin coğrafi konumunun önemini de fark ettik. Eğer Türkiye birtakım önlemleri alarak hızlı bir yatırım sürecine girerse lojistik alanında dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olabilir. Bu lojistik merkeze çok sayıda hizmet veren yeni KOBİ’nin doğmasına neden olacaktır. Aslında her iki durum da bizi bir noktaya çıkartmaktadır: İhracat. Önümüzdeki dönemde ihracat odaklı ve dijital dönüşümünü sağlayan KOBİ’ler hayatta kalmayı başaracaklardır. KOBİ’ler ve Bilişim etkinliği, KOBİ’lere böyle bir vizyon sağlayacaktır.”
Kuleyin, etkinliğin önemli oturumlarından birinin Yeşil Mutabakat konusuna ayrıldığının altını çizdi: “Konuyu tüm boyutlarıyla ele almayı planlamaktayız. Yeşil Mutabakatı bize dayatılan bir şey değil, ülkemizin geleceği açısından sahip çıkmamız gereken bir olgu olarak düşünmeliyiz.”
Kuleyin, KOBİ21’de ele alınacak konu başlıklarını ise şöyle sıraladı: “Dijital KOBİ’ler Vizyon Sektör Buluşması. Dijital Teknolojilerin Yaratacağı Fırsatlar. Uluslararası Rekabet (İhracat, Rekabet ve Yeşil Mutabakat).”
KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi (KOBİ21), 14 Ekim’de; ‘KOBİ’ler ve Bilişim’, Ankara’da buluşuyor
KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi (KOBİ21), 14 Ekim’de; ‘KOBİ’ler ve Bilişim’, Ankara’da buluşuyor
KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi (KOBİ21), bu yıl TOSYÖV ve TBD işbirliğiyle, dergimiz KobiEfor’un medya sponsorluğunda; ‘Geleceği Şekillendiren KOBİ’ler: Tehdit ve Fırsatlar’ ana temasıyla, BTK salonlarında 14 Ekim 2021’de düzenlenecek.