KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

İşNet güvenli ve esnek e-dönüşüm uygulamalarıyla KOBİ’lerin yanında

HABER

Türkiye İş Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak internet bankacılığının kullanımını yaygınlaştırmak ve internete bağlı müşteri sayısını artırmak amacı ile 1999 yılında faaliyetlerine başlayan İşNet, teknolojinin ilerlemesine paralel olarak geliştirdiği internet altyapısıyla farklı kurumlara da iletişim ve telekomünikasyon alanında hizmetler veriyor.

İşNet Genel Müdürü Mehmet F. Can, faaliyet alanlarını ve hizmet yelpazelerini yıllar içerisinde genişlettiklerini belirterek, “Ses, Veri Merkezi, İnternet, Sanal Ağ-VPN, Uydu Hizmetlerimize e-Dönüşüm ve Dijitalleşme hizmetlerimizi ekledik. 2013 yılı itibarıyla özel entegratör olarak NetteFatura markası ile hizmet vermeye başlayarak; e-fatura, e-arşiv fatura, NetteArşiv sanal saklama platformu ve ayrıca TÜRMOB ile işbirliğimiz kapsamında NetteFatura ile tam entegrasyon olanağı sunan LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı’nı dijital ürün ve hizmetler yelpazemize kattık” diye konuşuyor. Can, müşteri odaklı yaklaşımları ve donanımlı ekipleriyle önümüzdeki dönemde; şirketlerin “dijital dönüşüm dostu” olma vizyonuyla hareket ettiklerinin altını çiziyor. Can, “Robotik süreç otomasyon sistemi, nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut ve yapay zeka alanındaki yatırımlarımızla  inovatif, katma değeri yüksek çözümler sunmaya devam edeceğiz” diyor. Dijital dönüşüm yalnızca bilgi ve iletişim teknolojilerine yatırım yapmanın çok ötesinde; toplumların yaşam anlayışının, iş yapma düzeninin değişimini ifade ediyor. Can, “Şirketler açısından baktığımızda dijital dönüşümün, satıştan insan kaynaklarına, üretimden pazarlamaya, üst yönetimden iş ortaklıklarına kadar her noktada iş akışını, çalışma felsefesini tamamen değiştirdiğini görüyoruz. İşNet olarak yaptığımız yatırımlarla, e-dönüşüm ve dijitalleşme alanına öncelik vererek, kurumlara dijital dönüşüm dostu bilgi teknolojisi hizmetlerimizle rehberlik ediyoruz” diye konuşuyor.

NetteFatura fonksiyonelliği ile iddialı çözüm sunuyor
2013 yılı itibari ile özel entegratör olarak NetteFatura markası ile hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Can, İş Bankası iştiraki olan Softtech tarafından geliştirilen NetteFatura Platformu’nun fonksiyonel ve kullanışlı portal hizmetinin yanında, başta LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı olmak üzere Luca Koza gibi farklı yazılımlar ile entegrasyon olanağına sahip olduğunun altını çiziyor. NetteFatura sistemi ile e-Arşiv faturaları uygun koşullar dâhilinde elektronik ortamda gönderilebildiği gibi kâğıt olarak da alıcısına teslim edilebiliyor. Uygulama kapsamında oluşturulan faturaların alıcısına gönderilen kopyası dışında diğer kopyası elektronik mali mühür ve zaman damgası ile imzalanarak elektronik ortamda arşive alınabiliyor. Can, NetteFatura hizmeti kapsamında, e-fatura saklama servisini müşterilerine ücretsiz olarak sunduklarını açıklıyor ve şu noktalar değiniyor: “Daha önce farklı bir e-fatura entegratöründen hizmet alan müşterilerimiz, önceki kayıtlarını, İşNet NetteFatura platformuna ücretsiz taşıyabiliyorlar. Ayrıca e-Defter uygulamalarında, Softtech tarafından geliştirilen, platform bağımsız NetteDefter uygulamasının satışı da tarafımızdan gerçekleştiriliyor.”
2016 yılında sunmuş oldukları NetteArşiv Hizmeti ile mükelleflerin yasal e-defterlerini ve bu e-defterlere ait beratları, Gelir İdaresi’nin belirlemiş olduğu formatta dijital ortamda saklayabildiklerini kaydeden Can, saklanan beyannameler ve bankalara ait PDF hesap ekstreleriyle defterlerin çapraz kontrolleri, mevzuatın gerektirmiş olduğu doğrulamaların yapılması ve mali açıdan denetlenmesinin NetteArşiv hizmeti ile kolaylıkla yapılabildiğinin altını çiziyor.

LucaNet KOBİ Ticari Yazılım
İşNet’in e-dönüşüm çalışmaları ile birlikte yürürlüğe giren e-fatura uygulaması kapsamında SMMM’lere ve işletmelerine daha kaliteli ve geniş kapsamlı hizmet sunmak üzere TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ile işbirliği anlaşması bulunuyor. LUCA üyesi meslek mensupları ve işletmelerine ihtiyaç duydukları e-fatura uygulaması, özel entegratörlük ve arşivleme konularında hızlı, kaliteli ve güvenilir çözüm sunduklarının altını çizen Mehmet F. Can, “Türkiye’nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı, mali müşavirlerin, müşterileri olan işletmeleri ile aynı ofisteymiş gibi çalışmalarını sağlıyor. Luca projesi kapsamında mali müşavir-işletme ilişkisine çözüm sunmak üzere geliştirilmiş olan LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı ile internet teknolojisinin ve merkezi sistemin avantajlarından meslek mensuplarının işletmeleri de faydalanıyor ve bu sayede yatırım kabiliyeti kısıtlı olan işletmeler de ileri teknoloji kullanma imkanına sahip oluyorlar” açıklamasını yapıyor.

DES Otomatik Katılım Entegrasyon Sistemi
Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu’nun hükümleri uyarınca, işverenler çalışanlarını Otomatik Katılım Sistemi’ne (OKS) dahil etmekle yükümlü.  Can, işNet olarak zorunluluk kapsamının tabana kadar yayılacağı Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sistemi için Luca MMP ile sigorta firmaları arasında veri akışı sağlayan entegrasyon sistemi geliştirdiklerini (DES) paylaşıyor. Luca MMP kullanan kurum ve firmalar; aylık olarak sigorta firmasına bildirmesi gereken BES kesintisine ait, tahsilat liste ve tutar verilerini DES Entegrasyon Sistemi sayesinde kolaylıkla yapabiliyor. Luca MMP'de oluşturulan personel bordrolarına istinaden; gerekli bilgiler ile bireysel emeklilik otomatik katılım payları, zaman ve işgücü minimuma indirilerek çok kısa bir sürede sigorta firmalarına bildirilebiliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.