KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

“Hedefimiz 200 bin kişilik bir ihracat ordusu kurmaktır”

HABER

Ticaret Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında, ihracata yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceği İhracat Akademisi çalışmalarına ilişkin işbirliği protokolünün imza töreni düzenlendi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İhracat Akademisi’nin ihracatçı sayısındaki artışa katkı vereceğini belirterek, “Hedefimiz 2030’a kadar 200 bin kişilik bir ihracat ordusu kurmaktır. İhracat Akademisi Projesi de buna çok büyük katkı sağlayacaktır” dedi. İhracatçı sayısındaki artışa da dikkati çeken Bakan Bolat, 2002’de 32 bin olan ihracatçı sayısının şu anda 140 bine ulaştığını, Bakanlık olarak ihracatçının doğru ve güncel bilgiye ulaşması için çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda e-Kolay İhracat Platformu’nun hayata geçirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
Bakan Bolat, ‘İhracatçı Yetiştirme ve Network Programları’ ile de özellikle kadın ve genç girişimcilerin dış ticaret süreçlerine entegre olmalarına katkı sağladıklarını anlattı.
İhracat Akademisi ile tüm bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini akademik ve kurumsal çatı altında toplamayı amaçladıklarını belirten Bakan Bolat, şöyle devam etti: “Böylece ihracatçılarımızın eğitimi ve bilgilendirilmelerine yönelik çalışmalarımıza büyük bir ivme kazandırılacaktır. Üniversiteler ile iş dünyası arasındaki işbirliği, modern ekonomik gelişimlerin temel taşlarından birisidir. İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent, ODTÜ Teknokent gibi projelerimiz, Türkiye’mizin ihracat hamlesinde katmadeğeri ve teknoloji payı yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamıştır. Geçen yıl 3.5 milyar dolar yazılım ihracatı yaptık. Hedefimiz bunu 2028’e kadar 10 milyar dolara çıkarmak.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.