Lojistik sektöründe 1997’den beri hizmet veren Galata Taşımacılık, ortaya koydukları gerçekçi hedefler ve bütçelerle bir sonraki yıla hazırlanıyor. Bu strateji ile birlikte birkaç yıl önce başlattıkları teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme, pandemi dönemini sürdürülebilir bir şekilde yönetebilmelerinde kilit rol üstleniyor.
Operasyonel süreçlerini sürekli iyileştirmek ve mükemmelleştirmeye yönelik kurdukları departmanlar ve yöneticilerinin katkılarıyla 24 yıldır sürdürülebilirliği büyümeyle endekslediklerini vurgulayan Galata Taşımacılık CEO’su Vittorio Zagaia, Galata Taşımacılık olarak bir kaç yıl önce başlattıkları teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmeyle pandemi dönemini sürdürülebilir şekilde yönetebildiklerini söylüyor.
Zagaia, “2020’ye girerken biz bir dizi yatırımla yakalanmıştık; Bursa’da açtığımız yeni lojistik depomuz, Ankara ve Mersin temsilciliklerimiz, yeni 40’HC PW Intermodal konteynerlerimiz ve yurtiçi lojistik için filomuza kattığımız yeni araçlar vardı. 2020’de tüm bu yatırımların sürdürülebilir bir şekilde operasyonlarımıza dahil olması sürecini yönettik. Bu sene itibariyle ilk 6 ayı gözlemledikten sonra tüm bu yatırımların sağlıklı bir şekilde işlemesinin yanı sıra Türkiye’de yeni ofis açma ve birkaç sene önce Tunus’ta yaptığımız ilk yatırımla Afrika açılımımızı devam ettirme niyetindeyiz” diye konuşuyor.
Pandemi döneminde istihdamı artırdı
Müşteri ve tedarikçileri nazarında güvenilir, itibarlı bir şirket profilini korumayı hedeflediklerini belirten Zagaia, sektörde çalışan sirkülasyonu en az olan şirket olarak bilindiklerini, pandemide istihdamı artırdıklarını, bağımsız araştırma enstitüsü Great Place to Work’un araştırmaları sonucunda da ‘Türkiye’nin en iyi işverenleri’ listesine girdiklerini kaydediyor.
Zagaia, büyüme stratejilerinin başında Türkiye’deki ofis sayısını artırmayı ve kapsama alanlarını genişletmek olduğunu açıklıyor: “Bunun yanı sıra Afrika kıtasında Tunus’ta yaptığımız ortaklıklar ve satın almalarla büyümeyi devam ettirmek istiyoruz. Ağırlık verdiğimiz diğer bir bölümümüz de ulusal lojistik. Uluslararası kara, hava, deniz ve internodal taşımacılıkta geldiğimiz seviyeyi ulusal lojistik tarafında da yakalamak istiyoruz.”
Zagaia, sundukları hizmetler ve projelerini anlatıyor: “Kurulduğumuz ilk günden bu yana gerçek anlamıyla ‘Freight Forwarder’ kimliğinden dışarıya asla çıkmadık ve bu kapsamda hizmetlerimizi üreterek müşterilerimize sunmaya gayret ettik ve ediyoruz. Parsiyel taşımacılık şirketimizin en etkin ve bilinir gerçeğidir. Karayolu, havayolu ve denizyolunda kapsama alanı çok geniş olan bir ağımız söz konusu. Bunun yanı sıra intermodal taşımacılık ve ulusal lojistikte de son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Hizmet verdiğimiz sektör çeşitliliğinin beraberinde getirdiği önemli bir sorumluluk var; o da her sektörü yakından tanımak çünkü ihtiyaçlar farklı. İçe dönük projelerimizden biri de eğitim; bu amaçla kurduğumuz Galata Akademi’de de bu noktada çok titiz çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.”
Zagaia, Galata Taşımacılık’ın en büyük özelliği; küçük olmak için büyük ve büyük olmak için de küçük bir şirket olarak, hareket alanını her zaman değişken ekonomik şartlara uyarlayabilme ve dolayısıyla hizmetlerini sürdürülebilir bir şekilde yönetebilme özelliğine değiniyor: “Dünya çapındaki acente ağımız ve hizmet verdiğimiz her taşıma modunu asli iş kolumuz gibi kurgulamış olmamız müşterilerimize her daim çözüm üretebilme yetimizi çok yüksek seviyede tutmaktadır.”
Galata Taşımacılık’ın pandemide yönetim sırrı; Teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme
Galata Taşımacılık’ın pandemide yönetim sırrı; Teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme
Afrika kıtasında Tunus’ta yaptıkları ortaklıklar ve satın almalarla büyüme stratejilerini devam ettirmeyi hedeflediklerini söyleyen Galata Taşımacılık CEO’su Vittorio Zagaia, pandemi dönemini de birkaç yıl önce başlattıkları teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmeyle sürdürülebilir bir şekilde yönettiklerinin altını çiziyor.