KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Galata Taşımacılık intermodalde iddiasını artırmayı hedefliyor

HABER

Türkiye’de 1997’de yabancı sermayeyle sektöründe kurulan ilk freight forwarding şirketi olma özelliğini taşıyan Galata Taşımacılık ve Ticaret A.Ş., intermodal taşımacılık departmanı ile beraberinde gelen 45”PW HC konteynerlerine ek verdiği siparişlerle bu taşıma modunda iddiasını artırmayı hedefliyor.

Galata Taşımacılık ve Ticaret A.Ş. 1997 yılında yabancı sermaye ile sektöründe kurulan ilk freight forwarding şirketi olma özelliğini taşıyor. Yüzde 50 oranında yabancı sermayesini 1947 yılında kurulan İtalya’nın en köklü şirketlerinden biri olan Albini & Pitigliani ( Alpi World ) oluşturan firma, İstanbul merkezli olmak üzere 200’ün üzerindeki profesyonel kadrosuyla Çatalca Lojistik depo, İstanbul Havalimanı Kargo Terminali ofisi, İzmir, Bursa şubeleri/depoları ve Ankara, Mersin, Antalya temsilcilikleri ile karayolu, havayolu, denizyolu, intermodal taşımacılık ve katmadeğerli lojistik hizmetleri sunuyor. Hava ve denizyolunda global kapsama alanının yanı sıra karayolunda parsiyel taşımacılıkta Türkiye’den 17 farklı ülkeye hizmet veren bir freight forwarding şirketi olma özelliğini taşıyor.
İntermodal olarak müşterilerinin taleplerine ve daha da önemlisi mal cinsine göre hizmetlerini tasarladıklarını söyleyen Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, “Çevreci ve ekonomik bir taşıma sistemi olan intermodal taşımacılık sistemi ile en etkili şekilde zaman ve maliyet kavramını kurgulayıp müşterilerimize sunuyoruz. Gerek kendi özmal 45’’PW HC konteynerlerimiz gerek mal cinsine göre farklı tiplerdeki konteynerler ile parsiyel veya komple taşıma çözümleri sağlıyoruz. Bu taşıma şekli daha çok mal bedeli nispeten düşük ve zaman hassasiyeti tır taşıma sürelerine göre daha esnek olan müşterilerimiz tarafından tercih edilmektedir” diye konuştu.
Bu taşıma modunda en güçlü referanslarının 25 yıl içerisinde sektördeki güvenilirlikleri ve itibarları olduğunu vurgulayan Zagaia, “Hizmet verdiğimiz her taşıma şeklinde kurguladığımız profesyonel yapının referansı intermodal departmanımız içinde önemli bir artı sağlamaktadır. 10 kişi olarak çıktığımız yola bugüne 200’ün üzerinde bir ekiple devam ediyoruz ve sektörde insan sirkülasyonu en az olan şirket olarak biliniyoruz, bu da başarı için sanırım önemli bir kriter” açıklamasını yaptı.
Sektördeki ilk direkt yabancı sermaye ile kurulan freight forwarder olmalarının yanı sıra ilk CRM departmanını, eğitim departmanını kuran, TSE belgesi alan ilk freight forwarder olma gibi birçok yenilikçi girişimlerinin olduğunun altını çizen Zagaia, “Üst üste 3 defa Türkiye’nin En İyi İşyeri unvanı ve Türkiye’de Kadınlar İçin Harika İşyeri unvanı da bu başarılardan bazıları” dedi.
İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara’dan sonra Mersin’de de ofis açarak 2022 yılına da yatırımla girmeye devam ettiklerini belirten Zagaia sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda karayolunda 2’si Kuzey Afrika olmak üzere toplamda 17 ülkeye düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti veriyoruz ve bu yıl yeni eklenecek destinasyonlar ile hizmet verdiğimiz ülke sayısını 20’ye çıkaracağız. Hava ve denizyolunda ise global acente ağımız sayesinde ciddi bir kapsama alanımız var. Bu iki taşıma moduna ciddi yatırım yapıyoruz. Covid-19 süresince yatırımını yaptığımız depolama altyapımız ve intermodal taşımacılık departmanı ile beraberinde gelen 45”PW HC konteynerlerimize ek yeni siparişler verdik ve bu taşıma modunda iddiamızı artırmayı hedefliyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.