Mobilitenin Geleceği: Sürücüsüz araçların güven değeri artarken, ebeveynlerin %65’i, çocuklarının bir yabancı tarafından kullanılan bir araçta olmasındansa sürücüsüz (otonom) araç kullanmasını tercih edecek. Y ve Z kuşaklarının %31’i, yeni kuşakların araba kullanmayı öğrenmeye ihtiyaç duymayacağını düşünüyor. Dünya çapında erkeklerin %38’i 2050’ye kadar uçan arabaların hayatımıza gireceğini düşünüyor.
Üretkenliğin Geleceği: Yetişkinlerin %13’ü işin ‘asla normale dönmeyeceğini’ söylüyor. Z kuşağının %21’i 2035’e kadar iş dünyasının ağırlıklı olarak serbest çalışanlardan oluşacağını düşünüyor.
Bilginin Geleceği: Yetişkinlerin %65’i, 2035’te bilginin doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu ayırt etmenin bugüne kıyasla çok daha zor olacağını, nüfusun %58’i yapay zekanın geliştirilmesinin yüksek eğitimin önemini azaltmayacağını, %68’i robotların öğretmenlerin yerini alacağını düşünüyor.
Kimlik ve Aidiyetin Geleceği: Yetişkinlerin %64’ü, insanların gelecekte karşıt bakış açılarına gösterdiği hoşgörünün bugüne kıyasla daha az olacağına, nüfusun %44’ü, klasik cinsiyet normlarının kendi yaşam süreleri içinde ortadan kalkacağına inanıyor.
Ailenin Geleceği: Genç yetişkinlerin yarısına yakını evliliğin 2035’e kadar modası geçmiş bir kavram haline geleceğini düşünürken, Z kuşağının %79’u gelecekte çocuk sahibi olma, çocuk yetiştirme fikrine sıcak bakıyor.
Ford 2022 yılı Trend Raporu’nu açıkladı
Ford 2022 yılı Trend Raporu’nu açıkladı
Amerika, Asya, Avrupa ile Orta Doğu’daki 14 ülkeyi kapsayan 2022 Yılı Ford Trend Raporu araştırmasına göre; Gezegenimizin Geleceği: Yetişkinlerin %81’i, iklim değişikliği yüzünden çocuklarının geleceği konusunda endişeli ancak teknolojinin iklim değişikliğinin etkilerini azaltabileceğine dair de bir umut var.