KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

DFDS, sürdürülebilirlik çözümlerini güçlendiriyor!

HABER

DFDS Akdeniz İş Birimi, sürdürülebilirlik vizyonuyla çevresel ayak izini kademeli bir biçimde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr duruma gelmeyi taahhüt ederken, hedefleri doğrultusunda yeni çözümler üretmeyi ve güçlü aksiyonlar almayı sürdürüyor.  2030 yılında karbon (CO2) emisyonlarını %45 oranında azaltmayı hedefleyen DFDS, 2022’de rotalarındaki tüm ulaşım ağında karbon (CO2) emisyonlarını hem kendi filolarındaki gemilerde hem kiralanan gemilerde düşürdü.

DFDS, ikinci çeyrek finansal sonuçlarını yayınladığı raporda kendi filolarındaki karbon emisyonunu 2021 yılına göre %3, rotalarındaki tüm gemilerdeki emisyonu yaklaşık %4 azalttığını açıkladı. DFDS, karbon emisyonunu azaltmak için yeni aksiyonlar almayı sürdürüyor. DFDS, bu doğrultuda; bir yük gemisine daha ‘Sahil Besleme Sistemi’ kurdu. DFDS, 2022 yılı sonuna kadar üç tane gemiye daha ‘Sahil Besleme Sistemi’ kuracak. Biyoyakıt testlerini de planlandığı gibi ilerleten DFDS, biyoyakıtla seyahat edecek ilk geminin 2022 yılı son çeyreğinde yelken açmasını hedefliyor. 3 gemide birden atık ısı geri kazanımlı sisteme geçen DFDS, gemilerinde faydalandığı uzun ömürlü ve verimli boyalar sayesinde gemilerin ekonomik ömrünü de uzatıyor. DFDS, verimli boyalarla ciddi bir yatırım maliyeti olan gemi yatırımlarının daha uzun süre verimli kullanılmasını sağlayarak sürdürülebilir ekonomiyi güçlendiriyor.

Mavi Anlaşma
Buna ilave olarak henüz yaza girmeden Trieste & Monfalcone Limanları’na yanaşan ve demirleyen gemilerden kaynaklanan hava kirletici emisyonların azaltılmasına yönelik Gönüllülük Anlaşması da Doğu Adriyatik Denizi Liman İdaresi, Trieste Limanı Başkanı, Monfalcone Limanı Başkanı, Deniz Taşımacılığı Şirketleri ve Deniz Taşımacılığı Acenteleri tarafından Trieste’de imzalanmıştı.
Gönüllülük Anlaşması gereğince, Trieste Limanı’na veya Monfalcone Limanı’na yanaşma sırasında yakıt değişimi veya emisyon azaltma taahhütlerine alternatif uygunluk yöntemleri için izlenecek prosedürler, direktifler de ilgililere bildiriliyor. Deniz ve denizde insan yaşamının korunmasına yönelik güvenli seyir gerekliliklerine halel getirmeksizin, egzoz gazlarının atmosfere salınmasının kısıtlanması amacıyla ana ve/veya yardımcı motorların kullanımını optimize etmek adına, liman bölgesinde seyir, demirleme/demir alma manevraları sırasında ve demirlenmiş haldeyken doğru denizcilik uygulamalarına uygun olarak her türlü teknik önlem alınıyor.

Sürdürülebilir Ekonomi
DFDS Akdeniz İş Birimi Satış, Pazarlama, İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, global düzeyde güçlü aksiyonlar almaya devam ettikleri sürdürülebilirlik hedefleriyle ilgili şöyle konuştu: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak sürdürülebilirlik vizyonuyla çevresel ayak izimizi kademeli bir biçimde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr duruma gelmeyi taahhüt ediyoruz. Hedefimiz 2030 yılında karbon (CO2) emisyonlarını %45 oranında azaltmak. Globalde 2022’de rotalarımızdaki tüm ulaşım ağımızda karbon (CO2) emisyonlarını hem kendi filolarımızdaki gemilerde hem kiralanan gemilerde düşürdük. Sürdürülebilir ekonomiyi desteklemeye ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına destek olmaya devam ediyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.