Ertuğrul Alışan tarafından 1985 yılında kurulan Alışan Lojistik, başta uluslararası nakliye olmak üzere, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı, yurt içi nakliye, katmadeğerli hizmetler gibi pek çok operasyonu birlikte yürütüyor. Sektörde ‘kontrat lojistiği’ diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleriyle müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulayan Alışan Lojistik, ihtiyaca özel lojistik çözümler geliştiriyor ve ağırlıklı olarak proje bazlı çalışıyor.
2020 yılını yaklaşık 750 milyon TL ciroyla kapatan Alışan Lojistik, 2021 yılında yüzde 15 büyüme hedefliyor. Alışan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 500 adet öz mal araç filosu, Türkiye genelinde 32 farklı lokasyonda çalışan 1.500 çalışanla entegre lojistik hizmetleri sunduklarını belirterek, 2022’de terzi dikimi hizmetler sunmaya; intermodal taşımaya ve operasyonlarında katmadeğerli hizmetlere odaklanmaya devam edeceklerini söyledi.
Damla Alışan, “Hedeflerimiz arasında; teknoloji ve dijitalizasyon anlamında çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlamak da var. Örneğin; dijital dönüşüm yolculuğumuzda, veritabanı ve uygulama servisleri geçişi, sunucu projesi, doküman yönetimi ve SharePoint güvenlik seviyesinin artırılmasından oluşan beş farklı geçiş rotasında Microsoft Azure ile çalışarak bulutun getirdiği maliyet, güvenlik ve inovasyon avantajlarından da yararlanmaya başladık” diye konuşuyor.
Cirosal, coğrafi, kurumsal büyüme
Gelecek 10 yıl içerisinde cirosal, coğrafi ve kurumsal değer anlamında şirketi büyüterek daha üst sıralara çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Damla Alışan, “İkinci kuşak olarak şirketimizi daha kurumsal, güçlü, dijital ve global ölçekte iş yapıp tanınan, dolayısıyla farklı coğrafyalara know-how’ını taşıyan bir lojistik servis sağlayıcı haline getirmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yapıyor.
Damla Alışan, atıkların azaltılması ve bunların çevreye zarar verilmeden bertaraf edilmesi konusunda da uzun süredir hassas çalışmalar yürüttüklerine değindi: “Örneğin; kimyasal madde taşıyan tankerlerin çevreye zarar vermeden yıkanmasını sağlayan ilk tank temizleme tesisini 2005 yılında AB standartlarında hizmete biz açtık. Eş zamanlı olarak ülkemiz lojistik ve kimya firmalarının kullanımına sunduk. Aynı şekilde ilgili mevzuatın çıkartılması konusunda da önemli katkılarımız var. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunda, Dünya Sağlık Örgütü desteğiyle kurulan ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ tarafından ‘Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldük.”
KTTD’nin (Kimyasal Taşıma Araçları Temizleyicileri Derneği) de kurucusu olduklarını belirten Alışan, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan kimyasal madde lojistiğinde Türkiye’nin en bilinen; entegre hizmet sunma konusunda da en tecrübeli firmalarından biri olduklarını dile getirdi: “1985 yılından bu yana ‘Tehlikeli Madde Lojistiği’ denilince ilk akla gelen firma olarak, kimyasal maddelerin elleçlenmesinden, taşınmasına ve depolanmasına kadar olan süreçlerin tamamında sunduğumuz hizmet konusunda çok ciddi bir uzmanlığımız ve altyapımız mevcut. Ayrıca yatırım yapma ve proje kurgulama/hayata geçirme konusunda çok esnek ve agile çalışma metodolojisine uyumlu bir şirket olmanın avantajlarını kullandığımızı düşünüyorum.”
2021’de yüzde 15 büyümeyi hedefleyen Alışan Lojistik; 2022’de katmadeğerli hizmetlere odaklanmayı sürdürecek
2021’de yüzde 15 büyümeyi hedefleyen Alışan Lojistik; 2022’de katmadeğerli hizmetlere odaklanmayı sürdürecek
Kimyasal madde ve FMCG lojistiği üzerine yoğunlaşan Alışan Lojistik, 2021 yılı sonunda yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, “2022’de terzi dikimi hizmetler sunmaya; intermodal taşımaya ve operasyonlarımızda katmadeğerli hizmetlere odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.