KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Yazın ayran içmek için 7 sebep

GIDA

“Ayran; yoğurt ve suyun karışımından fazlasıdır” diyen Teksüt Kalite Müdürü, Gıda Mühendisi Orhan Kaplan, yağ, protein, düşük laktoz olmak üzere 3 önemli özelliğiyle ayranın yaz aylarında tüketilebilecek en sağlıklı içeceklerin başında geldiğini söyledi:

“Terlemeyle gelişen tuz kaybını önler. Harareti giderir. Rahatlatıcı etki gösterir. Tansiyonun dengelenmesinde yardımcı olur. Uyku düzenini dengeler, sindirime ve uyku düzenine yardımcı olur. Probiyotik etkiye sahip. Tok tutar, diyeti kolaylaştırır.” Özgün tat ve kıvamdaki Teksüt Ayran; 170, 180, 200 ve 300 ml, 1 ve 1.5 litre ile 200 mililitrelik cam ambalajda sunuluyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.