İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Müdürü Ayhan Akgöz, “İşNet olarak KOBİ’leri 360 derece çevreleyerek hizmet vermek amacındayız. Sunacağımız dijitalleşme ürün ve hizmetlerimizle Türkiye’nin dijital dönüşüm adresi olmak istiyoruz” diyor. İşNet’in e-dönüşümde temel hedefi ise sektörün ilk 5 kuruluşu arasında yer almak. Akgöz, “Ürün ve hizmetlerle bu iddiamızı gerçekleştirecek altyapı ve vizyona sahibiz. Büyüyen ve farklı avantajları olan bu sektörde, geliştireceğimiz ticari yazılımlar, insan kaynakları yazılımları, firmaların günlük işlerini kolaylaştıracak dijitalleşmeye yönelik uygulamalar ile tüm iş süreçlerini kapsayan ürün ve hizmetlerle Türkiye’deki işletmelerin uçtan uca dijital dönüşümünü gerçekleştireceğiz” diye konuşuyor. Bunun için yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Akgöz, NetteFatura, NetteArşiv ve LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı’ndan sonra, e-Çırak SM, e-Çırak Ticari ürünlerini bu yıl kullanıma sunacaklarını, aynı zamanda dijital dönüşümün tüm süreçlerinin tek bir platformdan sunulması adına da www.dijitalekosistem.com.tr web sayfasını yakında kullanıma açacaklarını duyuruyor.
2013 yılında özel entegratör olmasından sonra geliştirilen NetteFatura, İşNet’in e-dönüşümde marka haline gelen ilk ürünü. Portalın kullanıcı sayısının 2500 firmaya ulaştığını kaydeden Akgöz, “İşNet’in e-faturada ilk markası olan NetteFatura portalı; faturalandırma, ödeme takibi ve arşivlenmesine kadar geniş yelpazede hizmet sunuyor. Ayrıca NetteFatura hizmeti kapsamında e-fatura saklama servisini müşterilere ücretsiz sunuyoruz” diyor.
e-Çırak SM ve e-Çırak Ticari geliyor
İşNet, ‘İşlerinizdeki Dijital Yardımcınız’ mottosuyla e-Çırak SM ve e-Çırak Ticari’yi kullanıcıların hizmetine sunuyor. e-Çırak SM uygulaması, dijitalleşmek isteyen serbest meslek erbapları için oldukça basit bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Uygun fiyatla, sınırsız serbest meslek makbuzu ile piyasaya sunulacak olan ürün; avukat, mali müşavir, mimar gibi serbest meslek erbaplarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Aralık ayında kullanıcılara sunulması hedeflenen e-Çırak Ticari ise LucaNet’in bir alt segmentinde konumlanacak bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.
30 bin firmaya ulaşılacak
Türkiye’de şu anda yaklaşık 110 bin adet e-fatura kullanıcısı bulunuyor. GİB’in taslak tebliği ile ilgili yeniliklerine dikkat çeken Ayhan Akgöz, “Taslak tebliğler birçok yenilik getiriyor. Hem kullanılan ürün sayısında hem de firmalara yıllık 10 milyon TL ciro haddinin 5 milyon TL’ye indirilmesi gündemde. Bu durumda sisteme 120 bin yeni firmanın daha giriş yapması bekleniyor” diye konuşuyor.
Ayhan Akgöz, “İşNet olarak taslak tebliği göz önünde bulundurarak yapılanmamızı sürdürüyoruz. Tüm süreçlerimizde dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Taslak tebliğin yayınlanması durumunda ek istihdam sağlayacağız. Şu anda İşNet olarak 9 bini aşkın firma ile çalışıyoruz. Gelişmeler ışığında yaklaşık 3-3.5 kat büyüme ve tekil müşteri adedinde 30 binleri hedefliyoruz” açıklamasını yapıyor. Akgöz aynı zamanda İşNet’in Türkiye’de bayilik yapılanmasını kurduğunu belirtiyor.
İşNet, Türkiye genelindeki muhasebeci ve mali müşavirlere TÜRMOB ile 500’ü aşkın seminer gerçekleştirdi
İşNet’in e-dönüşüm çalışmalarında SMMM’lere ve işletmelere kapsamlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile 2013 yılından bu yana işbirliği gerçekleştirdiğini kaydeden Akgöz, “TÜRMOB tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi LucaNet KOBİ Ticari Yazılım’ın ülkemizdeki satışı, satış sonrası desteği, eğitim süreçlerini İşNet olarak yürütüyoruz” bilgisini veriyor.
NetteFatura portalına tam entegre olan LucaNet, uçtan uca e-dönüşüm hizmetlerini tek yazılımda gerçekleştirme imkanı sunuyor. Yaklaşık 15 bin firmanın kullandığı LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı, aynı zamanda mali müşavirlerin kullandığı Luca Mali Müşavir Paketi ile entegre. e-Dönüşüm süreçlerinde Gelir İdaresi ile aynı vizyonu paylaşan İşNet, TÜRMOB işbirliği ile e-dönüşüm farkındalığını artırmak amacıyla Türkiye genelinde seminerler düzenliyor. Akgöz, şu ana kadar Türkiye genelinde farklı şehirlerde 500’ün üzerinde eğitim verdiklerini belirtiyor.
Aynı zamanda, 4 büyük hayat ve emeklilik firmasıyla yapılan iş ortaklıkları vasıtasıyla otomatik katılımlı BES entegrasyon sistemini geliştirdiklerini, 25 bin firmanın verisinin otomatik olarak gönderilip, alındığını anlatıyor. İşNet e-dönüşümde uçtan uca kaliteli ve güvenli e-dönüşüm hizmetlerini sunmaya ve geliştirmeye devam edecek.
İşNet, e-Dönüşümde KOBİ’lere 360 Derece Hizmet Veriyor
İşNet, e-Dönüşümde KOBİ’lere 360 Derece Hizmet Veriyor
Güçlü kurumsal yapısı, müşteri odaklı yaklaşımı, donanımlı ekibiyle İşNet, önümüzdeki dönemde; şirketlerin “dijital dönüşüm dostu” olma vizyonuyla inovatif, katma değeri yüksek çözümler sunmaya devam edecek. İş Bankası’nın iştiraki olan İşNet, 2013 yılında aldığı özel entegratör lisansıyla bugün 9 bini aşkın müşteriye e-dönüşüm hizmetleri veriyor.